Inge-Dougans.jpg

OM INGE DOUGANS

Zoneterapibehandlinger hjalp Inge i 1978 med sin barnløshed, og dette fik Inge til at uddanne sig som zoneterapeut i København i april 1981. I oktober samme år, emigrerede familien til Sydafrika og Inge åbnede en privat zoneterapiklinik.

Inge blev hurtigt opfodret til at undervise og starte en skole i sit nye hjemland, pga. sine fantastiske behandlingsresultater.

Hun begyndte at undervise i 1983, og etablerede det, der skulle blive det første “internationale akademi for zoneterapi” med indbygget kinesiske meridianteorier og filosofier. At indarbejde disse teorier og filosofier, og forene vestlige og østlige fagkundskaber i meridianer og de 5-elementer, har givet akademiet et godt ry verden over for sin unikke tilgang.

I 1985 dannede hun “The South African Reflexology Society” og har siddet i udvalget siden dens begyndelse. I 2002, trak Inge sig tilbage efter 17 års tjeneste, for at give sig mere fritid til at engagere sig mere aktivt i andre områder af sit erhverv.

Books1.jpgI slutningen af 1980-erne, begyndte hun at skrive sine to første bøger om zoneterapi. I 1991 blev “Reflexology - foot massage for total health” og i 1992 “The Art of Reflexology - a totally new approach using the Chinese Meridian Theory” udgivet af Element Books i England. Begge bøger er siden blevet oversat til tysk, dansk, spansk, portugisisk, hollandsk, fransk, svensk og italiensk. I 1996 blev “The Complete Illustrated Guide to Reflexology” også udgivet af Element Books og er ligeledes blevet oversat til polsk, ungarsk, tysk, arabisk og DANSK.

Senere blev nye bøger udgivet hvilke også er blevet solgt til mange forskellige lande, heriblandt Japan som den seneste.

I tidsrummet fra år 1999 optog Inge og hendes kollegaer meget politisk arbejde omkring registreringen af zoneterapi som et anerkendt fag. Faget blev i 2001 anerkendt af sundhedsministeriet i Sydafrika og samtidig skulle alle skolerne opsøge registrering fra undervisningsministeriet. Dette meget krævende arbejde har resulteret i at mange små skoler måtte lukke, da kriterierne var svære at opnå. Uddannelsen blev pålagt at skulle være en 2-års diplomuddannelse på højere niveau, og undervisningsmaterialet skulle anerkendes af “SAQA” (South African Qualification Authority).

Books2.jpgInge modtog i 2010 et æresbevis til livslangt medlemskab til “Association of Reflexology” (AoR) i England. Denne pris blev givet til hende som en påskønnelse for alle hendes fremragende præstationer og det hårde arbejde inden for zoneterapien.

Inge har været gæstetaler på mange kongresser rundt om i verden. Hun fortsætter med at udvikle nye kursusmaterialer og leverer efteruddannelseskurser rundt om i verden, især i Italien, Tyskland, Polen, Danmark og Japan.

Gennem årene har Inge turdet se på zoneterapien på en anden måde, udvikle den, samt nye behandlingsgreb, der hurtigt giver gode resultater. At bruge 5-element-teorien på en anden og mere logisk, moderne måde, samt indbygge meget mere meridianterapi i helhedsterapienLæs om de spændende efteruddannelsekurser der for tiden udbydes på dansk