Posted on 19. september, 2014

HOLD DINE FØDDER VARME OG UNDGÅ AT FÅ EN FORKØLELSE/INFLUENZA!

warm-feet1.jpgNår årstiderne ændrer sig, det være sig overgang fra sommer til vinter eller vinter til forår er det vigtigt at tænke på beklædningen – ikke at være for hurtig til at skifte til sommertøj og bruge sandaler for tidligt så fødderne bliver afkølede. Ligesådan er det nødvendigt at holde fødderne varme ved faldende temperatur om efteråret.

Kropstemperaturen skal være stabil ved 37.5°C. Dette er en meget vigtig energiproces, der hjælper kroppen med at sørge for, at eventuelle patogener (virus/bakterier) ikke florerer og skaber et "hjem" i kroppens vævs-væsker.

Det er meget let at sænke vores legemstemperatur til 36°C eller mindre. Dette resulterer ofte i en følelse af, at "kulde-gysninger gennemløber kroppen!". Den hurtigste måde til at sænke kropstemperaturen på, er ved at gå i tynde sko eller sandaler, som ikke beskytter fødderne mod kulden.

Når "kulden" er i kroppen, vil de fleste patogener overleve. Kroppens naturlige forsvarssystem vil forsøge at dræbe disse patogener ved at øge kropstemperaturen til over 37,5° C, som bliver betegnet som feber. Vores moderne medicinske samfund mener, at det er vigtigt at nedsætte feberen med medicin (evt. Panodil). Dette muliggør, at patogenerne overlever, med det resultat, at kroppen nu får en infektion, som øger behovet for antibiotika som en behandling - en ond cirkel!

Bortset fra zoneterapi-zonerne som genspejler vores organer, har fødderne også mange akupunkturpunkter, der forbinder vores organer og deres funktioner gennem 12 meridianer.

På fodsålerne har vi et akupunkturpunkt forbundet til nyremeridianerne. Denne meridian passerer op langs medialsiderne af benene, gennem lysken, tyndtarmen og solar plexus, såvel som vore lunger.

Når vi oplever at ha' kolde fødder, vil de fleste krydse deres arme over diafragmaniveau (hvor man finder solar plexus), og samtidig føle et øget vandladningsbehov, hvilket er et tegn på, at nyrerne er under stress.

I TCM (den traditionelle kinesiske medicin) begrebet, kontrollerer nyrer og blæreenergien vores kredsløb, det hormonelle system (tre-varmer), samt hjertet og tyndtarmen. At have kolde fødder, vil derfor indirekte have en indflydelse på temperaturen af ​​disse systemer, såsom kredsløbet og hjertet.

Hypofyse- og hypothalamus-kirtlerne, beliggende basalt i vores hjerne, styrer vores indre temperatur. Zonerne for disse kirtler findes i storetæerne, hvor også levermeridianen er placeret. Levermeridianen hjælper med at regulere vores temperatur, og igen vil kolde fødder indirekte påvirke reguleringen af kropstemperaturen.

Nyd de sæsonbestemte ændringer, men undlad at bebrejde temperaturændringer for dit dårlige helbred!

Hold dine fødder varme, og din krop vil sørge for resten.